Kleurrijke edelsteen sieraden met een boodschap

De kleur van edelstenen

Wat zegt de kleur van de edelsteen?

Ik ben altijd verbaasd over de aantrekkingskracht van de kleur van een edelsteen. De combinatie van kleuren maken een armband of ketting tot een bijzonder sieraad. En geen steen is ooit precies hetzelfde! Daarom kun je in mijn shop ook selecteren op jouw favoriete kleur. Maar wat zegt die kleur nou eigenlijk over jou? Edelstenen en kristallen komen in verschillende tinten en kleurschakeringen. De kleur van edelstenen is niet alleen mooi, maar vertelt je ook wat meer over de eigenschappen van de steen. 

Waarom heeft een edelsteen een bepaalde kleur?

De plek op aarde, de grond, het water, zij bepalen allemaal de kleur van edelstenen, de elementen en mineralen waaruit de steen is samengesteld. Geen enkele steen is ook nooit hetzelfde, elke plek heeft weer andere invloden, waardoor sommige edelstenen verschillende kleuren of kleurvlakken hebben.

Wat zijn de maandstenen, dus welke steen hoort bij welke maand?

Er zijn vele lijsten in omloop van de zogenaamde maandstenen, maar onderstaande lijst wordt heel vaak gebruikt.

 Maand Kleur Steen
Januari Donkerrood Granaat
Februari Paars Amethist
Maart Lichtblauw Aquamarijn
April Wit Diamant
Mei Heldergroen Smaragd
Juni Beige Parel
Juli Rood Robijn
Augustus Lichtgroen Peridot
September Diepblauw Saffier
Oktober Bond Opaal
November Geel Topaas
December Hemelsblauw Turkoois

Welke kleur edelsteen is jouw favoriet?

Omdat de kleur afhankelijk is van de elementen en mineralen in een edelsteen, hebben verschillende kleuren edelstenen ook een verschillende werking.

GROEN: Een groene edelsteen voor harmonie

Groen vindt je in het midden van de regenboog. Het is de kleur die past bij het hart. Groene edelstenen brengen harmonie, en stimuleren geestelijke groei. Met groen creëer je rust, en ontwikkeling. Net als het jonge groen in de lente voelt het aan als vrede en harmonie. Smaragdgroene malachiet, olivijn, aventurijn, chrysopraas, heliotroop, agaath, jade, nefriet, groene toermalijn en groene fluoriet. Bekijk alle oorbellen met edelstenen hier, en selecteer je favoriete kleur.

ROOD: voor energie

Rood geeft je energie, lef en ondernemingslust. Het is de kleur van de passie maar ook de kleur van woede. Als je van karakter nogal vurig bent, is rood niet direct de juiste edelsteen voor jou. Voel je je echter vaak moe? Dan geeft een rode edelsteen je energie, kracht en kun je nieuwe doeleinden najagen. Robijn, granaat, rode spinel, rhodoniet en rhodochrosiet, en de aarderode jaspis. Bekijk alle armbanden met edelstenen hier, en selecteer je favoriete kleur.

GEEL: Een gele edelsteen voor zelfvertrouwen

Geel maakt je zelfstandig en vrolijk! Het is de kleur van het licht en staat voor een positieve levenshouding en zelfvertrouwen. Maak je je vaak zorgen? Een gele edelsteen zorgt voor een veilig gevoel. Je voelt je gekoesterd en in staat om je eigen koers te bepalen. Citrien, topaas, gele diamant, gele saffier, gele carneool, barnsteen, gele fluoriet en gele calciet Bekijk alle kettingen met edelstenen hier, en selecteer je favoriete kleur.

BLAUW: Een blauwe edelsteen voor inzicht

Blauw staat voor kalmte, logisch denken. Een blauwe edelsteen maakt je ontspannen, eerlijkheid en openheid. Het is een zuivere kleur die emoties kan kalmeren. Ben je onrustig of chaotisch? Dan zou je eens een blauwe edelsteen kunnen proberen! Blauw is de kleur van het inzicht en zorgt voor een logische geest. Lapis lazuli, sodaliet, saffier, zuriet, dumortieriet, kyaniet, blauwe calciet en maansteen. 

TURKOOIS of TURQUOISE: Een turquoise steen voor kalmte

De symbolische betekenis van de kleur groen-blauw: het zijn emoties en eigenschappen die geassocieerd worden met (evenwichtig) groen-blauw zijn: ontspanning, kalmte, vredig, geeft heldere gedachten en bevordert de intuïtie. Stenen die hierbij passen zijn apatiet, turkoois, amazoniet, chrysocolla, howliet, larimar, blauw/groene jaspis. 

ORANJE: Een oranje edelsteen voor spontaniteit

Oranje geeft warmte en spontaniteit. Met een oranje edelsteen komt er beweging in je leven, en vrijheid. Je voelt je creatief, sensueler, je gevoel voor eigenwaarde wordt gesterkt… Heb je het gevoel dat je vastzit in een dagelijkse sleur? Een oranje edelsteen krijg je weer plezier in het ondernemen van nieuwe hobbies, nieuw werk, nieuwe vriendschappen! Vuuropaal, oranje carneool, topaas, oranjegele beryl en zonnesteen.

VIOLET OF PAARS: voor spiritualiteit

Paars of violet is een kleur die wordt gevormd door de combinatie van rood en blauw, van compassie en structuur, passie en inzicht. Een paarse edelsteen brengt het emotionele en praktische samen. Paars bevordert dan ook medeleven, begrip en inlevingsvermogen. Het is de kleur van geestelijke vrijheid. Amethyst, lepidoliet, ioliet (ook watersaffier genoemd) en paarse fluoriet.

WIT: edelsteen voor zuiverheid

Wit draagt eigenlijk alle kleuren in zich. Het is de kleur die zonlicht weerkaatst. Een witte edelsteen ondersteunt de werking van andere stenen en versterkt deze. Het is de kleur van helderheid en zuiverheid. Witte edelstenen hebben een sterke connectie met de maan. Witte onyx, witte chalcedoon, witte agaat, serpentijn, maansteen en seleniet.

BRUIN: geeft balans

Bruin is de kleur van de aarde, het maakt je praktisch en het is een stabiliserende kleur. Bruin is de kleur van de aarde, het maakt je praktisch, doelgericht en gefocust. Rookkwarts, tijgeroog, agaat, sardonyx, titaniet, haliet en versteend hout. Bekijk alle sieraden met edelstenen hier, en selecteer je favoriete kleur.

Je ziet: elke steen is uniek. Ik hoop dat je nieuwe inspiratie hebt opgedaan. Heb je vragen app of email ons dan gerust, we helpen je graag. Tel 0654951424 of jacqueline@kipdesign.nl 

inspiratie

Ontdek hieronder de allernieuwste designs voor elk seizoen, de meest favoriete kristallen, en de nieuwste kleuren. Abonneer je hier op instagram voor jouw dagelijkse inspiratie.

naar instagram