Edelstenen, de symboliek en betekenis ervan

Edelstenen, de symboliek en betekenis ervan

Ben jij ook zo gek op edelstenen? Voor de Kip Design sieraden kies ik vaak uitgesproken kleuren, maar ook de ingetogen tinten kan ik ontzettend waarderen. Ik hou ervan om soms gekke combinaties te maken, of juist een detail aan te brengen aan de zijkant ipv in het midden. 

Ook vind ik het fantastisch om met edelstenen te werken vanwege hun symboliek, de betekenis die door de kristallenleer wordt toegekend aan de stenen. Bijvoorbeeld de edelsteen Maansteen, deze scherpt je intuitie aan en stimuleert je sensualiteit. De steen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen heeft een positief effect op slaap en helpt je om dromen beter te herinneren. Ik schrijf de symboliek bij elk sieraad op het certificaat, zodat je het altijd weer kunt opzoeken. 

Edelstenen, de symboliek en betekenis ervan

Wist je dat edelstenen ook allemaal hun eigen hardheid hebben? Regelmatig vermeld ik in mijn Edelstenen-gids bij de verschillende stenen wat de hardheid ervan is. Volgens de Mohs-schaal zijn mineralen met een hardheid van 1 tot en met 2 zacht, mineralen met een hardheid van 3 tot en met 6 zijn middelhard en mineralen met een hardheid van 7 en hoger zijn hard. Zo is apatiet een vrij zachte steen, en moet je er voorzichtig mee omgaan. 

Meer weten over edelstenen? Klik hier voor de complete edelstenen-gids

inspiratie

Ontdek hieronder de allernieuwste designs voor elk seizoen, de meest favoriete kristallen, en de nieuwste kleuren. Abonneer je hier op instagram voor jouw dagelijkse inspiratie.

naar instagram