Geliefde edelstenen van beroemdheden

Geliefde edelstenen van beroemdheden

Welke edelstenen zijn geliefd onder beroemdheden? 

Welkom in de schitterende wereld van edelstenen, waar prachtige kristallen en natuurstenen de harten van beroemdheden over de hele wereld veroveren! Ontdek hieronder 15 VIP's, celebreties en hun meest geliefde edelstenen. Prachtige kristallen en natuurstenen veroveren al eeuwen lang de harten van beroemdheden over de hele wereld! Verwerkt in kostbare juwelen hebben de edelstenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht op iconen uit de filmwereld, wereldleiders, royalty's en trendsetters. 

Luxe en glamour... 

Of het nu gaat om de betoverende glans van diamanten, de mysterieuze diepte van saffieren of de levendige kleuren van smaragden, deze favoriete edelstenen spreken tot de verbeelding van beroemdheden. Laten we ons onderdompelen in de fascinerende wereld van luxe en glamour, waar deze prachtige stenen de sterren laten stralen! 

10 Historische beroemdheden die graag juwelen dragen

Graag geef ik je enkele voorbeelden van historische beroemdheden en hun favoriete edelstenen. Het is belangrijk op te merken dat deze informatie gebaseerd is op geruchten en mogelijk niet volledig accuraat is. Hier zijn 10 wereldse iconen en hun bewonderde natuurstenen:

1. Marilyn Monroe - Parel: Marilyn Monroe stond bekend om haar liefde voor parels en droeg vaak parelsieraden.


 1. Princess Diana - Aquamarijn: Princess Diana, de overleden prinses van Wales, wordt gezegd een voorliefde te hebben gehad voor aquamarijn, een lichtblauwe halfedelsteen.
 1. Elizabeth Taylor - Turkoois: Elizabeth Taylor, de beroemde actrice, had een voorkeur voor turkoois en bezat verschillende turkooisjuwelen.
 1. Audrey Hepburn - Opaal: Audrey Hepburn, de legendarische actrice en stijlicoon, wordt gezegd opalen te hebben gewaardeerd vanwege hun unieke kleurenspel.
 1. Jackie Kennedy Onassis - Smaragd: Jackie Kennedy Onassis, voormalige First Lady van de Verenigde Staten, had een voorkeur voor smaragden en droeg regelmatig smaragdsieraden.

 1. Kate Middleton - Amethist: Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, wordt verondersteld een voorkeur te hebben voor amethist, een prachtige paarse halfedelsteen.

 1. Johnny Depp - Turkoois: Johnny Depp, de bekende acteur, staat erom bekend dat hij turkooisjuwelen draagt en heeft zelfs een ring met een grote turkooissteen.
 1. Victoria Beckham - Robijn: Victoria Beckham, de voormalige Spice Girl en modeontwerpster, heeft naar verluidt een voorkeur voor robijnen en draagt regelmatig sieraden met deze edelsteen.
 1. Rihanna - Koraal: Rihanna, de populaire zangeres en mode-icoon, wordt vaak gezien met koraalkleurige sieraden en accessoires.
 1. Johnny Cash - Onyx: Johnny Cash, de legendarische countryzanger, wordt verondersteld een voorkeur te hebben gehad voor onyx, een zwarte halfedelsteen.

Houd er rekening mee dat deze informatie gebaseerd is op geruchten en persoonlijke voorkeuren van beroemdheden kunnen in de loop der tijd veranderen.


Wereldleiders dragen ook heel graag opvallende juwelen...

Hier zijn 5 voorbeelden van favoriete edelstenen van beroemde wereldleiders:

 1. Cleopatra: Cleopatra, de laatste farao van het oude Egypte, had een grote voorliefde voor smaragden. Ze beschouwde smaragden als een van haar favoriete edelstenen en gebruikte ze vaak in haar juwelen.
 1. Koningin Elizabeth II: Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk staat bekend om haar liefde voor Cullinan-diamanten. De Cullinan-diamant is 's werelds grootste ruwe diamant ooit gevonden, en delen ervan zijn verwerkt in de Britse kroonjuwelen, waaronder de Imperial State Crown.
 1. Catherine de Grote: Catherine de Grote, de keizerin van Rusland, had een voorkeur voor smaragden en robijnen. Ze had een uitgebreide collectie sieraden met deze edelstenen, waaronder de beroemde "Catherine de Grote's Orlov-diamant", een grote diamant gezet in een scepter.

 1. Keizerin Sissi: Keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Keizerin Sissi, had een voorliefde voor parels. Ze droeg vaak parelsieraden, waaronder parelkettingen, parelarmbanden en parelbroches.

 1. Maharaja's van India: De Indiase maharaja's hadden een uitgesproken voorkeur voor kostbare edelstenen. De beroemde Nizam van Hyderabad had bijvoorbeeld een verfijnde collectie diamanten en smaragden, terwijl de Maharaja van Jaipur bekend stond om zijn liefde voor robijnen.

Copyright: bovenste foto, links: alessandra ambrosio - Mike Marsland-WireImage


inspiratie

Ontdek hieronder de allernieuwste designs voor elk seizoen, de meest favoriete kristallen, en de nieuwste kleuren. Abonneer je hier op instagram voor jouw dagelijkse inspiratie.

naar instagram